2012. június 6., szerda

Pünkösd vasárnapot a Ferences Szegénygondozó Nővérekkel töltöttük

Köszönöm a lehetőséget, hogy írhatok egy pár sort a Pünkösd vasárnapi élményekről amit elsősorban Istennek, majd a Ferences Szegénygondozó Nővéreknek köszönhetünk.

A füleki (Szlovákia) Ferences Világi Rend tagja vagyok, aminek nagyon örülök.Bár még csak októbertől vagyok ennek a nagy családnak a tagja, de testvéreim elkötelezettségét, állhatatosságát, evangéliumi szegénységét és tisztaságát szemlélve itt, ebben a családban szeretnék növekedni a hitben, erősödni a reményben és tökéletesedni Krisztus szeretetében.

Szent Ferenc atyánk lelki arculatát hűen viselik a szegénygondozó nővérek is akikhez a Szentlélek vezérelte a füleki világi rend útját.Hatalmas hálával tartozunk ezért a Mindenhatónak.

Pünkösd vasárnapján a Gondviselés karján erőt meríthettünk az elhivatott nővérektől, akik hűségesen hirdetik az örömhírt szavakkal és tettekkel egyaránt. Jóízűeket beszélgettünk, és vidám kacagás vonásai nyomták rá bélyeget arcunkra és lelki világunkra.

Mindig nagy öröm a testvérekkel összejönni,a kellemes együttlétnek örülni,Krisztus szeretetében gazdagodni! Együtt kell működnünk, hogy egy testvéribb és evangéliumibb világot építhessünk ki épp ott, ahova a Teremtő rendelt bennünket! Sokszor meglepő helyzetekben kerülünk, de nem félünk,mert az Üdvözítő a vigasztalóban közben jár értünk. Szent Ferenc atyánk pártfogása alatt nem kaphat teret életünkben a félem!
Az eseményeket szemlélve bátran kijelenthetjük: Méltó a Bárány, aki megöletett, hogy övé legyen a hatalom és istenség és bölcsesség és erő és tisztelet és dicsőség és áldás (vö.Jel.4.11), dicsérjük és magasztaljuk őt mindörökké!

Ui: Köszönjük a nővéreknek, hogy a Pünkösd vasárnapi délutánt együtt tölthettük.Gyönyörű napot szereztetek nekünk.Lelkileg feltöltődve tértünk haza, hála Istennek szerencsésen. 
Áldjon meg benneteket az Isten!

Mária Hrabec
Ferences Világi Rend - Fülek

1 megjegyzés:

  1. Kedves Mária! Nagyon köszönöm, hogy megosztottad gondolataidat és örömötöket. Áldjon és őrízzen az Úr titeket és a szegénygondozó nővéreket is! Testvéri szeretettel: Horváth Éva

    VálaszTörlés