2011. december 18., vasárnap

Jubiláns Eszter nővérünk


M. Eszter nővér a járókával
2001. okt. 6-án ünnepelt a Ferences Szegénygondozó Nővérek közössége. Eszter nővér – aki már 11 éve Szécsényben szolgál – első fogadalmának hatvanadik évfordulóját ünnepelte.
Eszter nővér sok évvel ezelőtt, 14 évesen érezte Isten hívását, és kötelezte el magát arra, hogy életét Istennek szentelje. Így került szülőfalujából, Jászjákóhalmáról Ludányba, ahol akkoriban a rend anyaháza és noviciátusa volt. Édesanyja, aki mélyen hívő asszony volt, szívesen adta lányát az Úrnak és szeretetével, bátorításával mindvégig kísérte ezen az úton.
16 évesen már fogadalmas nővérként gondozza a szegényeket, kimossa tetveikből a hajléktalanokat, akiknek a teste már kisebesedett a poloskáktól, tetvektől.
M. Ágnes, M. Eszter, M. Teréz és M. Anna nővérek
Hivatásának, életének egyik legszebb élménye, amikor egy Nagycsütörtökön a veszprémi szeretetházba váratlan vendég érkezett. Mindszenty József – akkor még veszprémi püspök – eljött, hogy nagycsütörtökön Jézus példájára megmossa a szegények lábát. Leült az öregek közé, bagót, cigarettát vitt nekik, és elbeszélgetett velük. Nemcsak a szegényeknek, hanem Eszter nővérnek is mélyen a szívébe vésődött a szentéletű főpásztor egyénisége.
1950-ben rendünk működésének betiltása után Eszter nővér Jászberénybe került, ahol a szociális otthon vezető-főnővére lett. Ruhát cserélt, – mert kellett, – de szívet nem. Tovább fáradozott a szegények és betegek szolgálatában.
1990-ben újraindulhattak a szerzetesrendek. Eszter nővér ismét meghallotta az Úr hívó szavát és örömmel válaszolt rá: „Követlek, Uram, bárhová hívsz!”
M. Eszter nővér, aki a mai napig felveszi a szentruhát
És most 60 éves fogadalmasként felcseng szívéből a hála: „Mit adhatnék én az Úrnak a sok jóért, amit Ő nekem juttatott.”

M. Klarissza 
ferences szegénygondozó nővér

Eszter nővért ma is ünnepelhetjük, hiszen még mindig Szécsényben van, már 21  éve, első fogadalmát pedig  70 éve tette le. A csodálatos nő Jézus jegyese, elmondhatjuk, hogy egy életre tiszta szívéből és komoly elhatározásából vállalta a hivatását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése